zaterdag 24 oktober 2015

Een kijkje in de kerststal

Een kaart maken met kerststalfiguren zonder kerststal. Dat was een pittige opdracht en heeft wat zweetdruppels gekost. Uiteindelijk is dit het resultaat geworden.
Ik heb een basiskaart van 27x11 cm genomen en beide zijkanten op 6,7 cm gerild.
Daarna op papier met houtnerfstructuur de mal van het huis van Dutch Doobadoo nagetekend en zonder schoorsteen uitgeknipt. Daarna op maat van de kaart gemaakt.
Designpapier voor alle panelen afgemeten, uitgeknipt, met  vintage photo distress inkt bewerkt en daarna met de papierdistresser 'oud' gemaakt. Daarna kan het plakken van het papier beginnen (niet vergeten om de stukjes touw tussen de papieren mee te plakken, zodat de staldeuren dichtgeknoopt kunnen worden).
De mooie sterrenstans in tweeën geknipt en op beide kanten geplakt. De herder, os, ezel en wat schapen uitgestanst en gekleurd terwijl ze nog in de stans zaten. Twee schapen verhoogd met foam opgeplakt.
Dan zie je hier de binnenkant.
Ook hier het houtnerfpapier gebruikt om de schijn van een stal hoog te houden. Alle figuren na het stansen in de stans laten zitten en dan kleuren. Het 'stro' had ik nog liggen van de strik om een boeket bloemen (nooit iets weggooien, het kan altijd van pas komen!).
Hier heb ik aan de zijkanten de volledige sneeuwsterren stans geplakt. Ik vind hem zó mooi!
Ik hoop jullie wat inspiratie met deze kerststalfiguren te hebben gegeven.
Hieronder kun je zien welke producten ik uit de webwinkel van Kreatrends heb gebruikt:
Paperpack linnenkarton Condolence  6011-0304 Joy! Wood texture papierblok  YCPP10006 Paperpack Yvonne Creations Cozy Christmas  470.713.510 Dutch Card Art House  COL1395 Collectables snijmallen set Nativity - kerststal  CR1346 Craftables snijmal Ice Crystals BorderDistressinkt Vintage PhotoRanger-Ink-Blending-Foam Alcohol inkt applicator  CT21547 Edge Crimper paper distresser

xxx Margreet

6 opmerkingen:

 1. Je moet er maar op komen !!! wat een leuke 'kerststal' heb je op deze manier gemaakt.
  Ik kan wel begrijpen dat je daar even over na heb moeten denken.
  Mooi met het stro in de stal.
  Groetjes Hetty

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Héél leuk is het uiteindelijk geworden Margreet..
  Lieve groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Misschien niet makkelijk, dat dacht ik ook toen ik deze mallen zag. Maar wat jij ervan gemaakt hebt is zo ontzettend mooi dat je de mallen vanzelf ook wilt. Dus missie geslaagd.
  X Ine

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Misschien niet makkelijk, dat dacht ik ook toen ik deze mallen zag. Maar wat jij ervan gemaakt hebt is zo ontzettend mooi dat je de mallen vanzelf ook wilt. Dus missie geslaagd.
  X Ine

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zeker goed gelukt.
  Wat een super mooie kerststal heb je ervan gemaakt.
  Echt gaaf!!

  Lieve groet GinyXX

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het resultaat mag er zijn!
  Hier kun je trots op zijn!

  Groetjes

  Rimmie

  BeantwoordenVerwijderen