Pagina's

zaterdag 27 april 2013

Koninklijk Post-it blokje30 April nadert met rasse schreden.  Ik heb voor deze Kroningsdag nog een leuk 'omhulsel' voor een Post-it blokje gemaakt. Ik had nog een oranje exemplaar liggen, dus dat kwam helemaal goed van pas! Het designpapier en de pen komen ook uit eigen voorraad. Aan de pen heb ik rood-wit-blauw lint bevestigd.  Het cardstock, de prachtige lintjes en het vilt komen bij Kreatrends vandaan.


Je neemt een stuk cardstock van 21,5 x  9 cm. Dit ril je op het korte stuk op 9, 10 en 11,5 cm. Op beide kanten 3 cm vanaf de kant insnijden en de buitenste stukken naar binnen vouwen en het middelste stuk naar buiten. Nu kun je daar een pen of potlood in doen. Zie hieronder.


En dan kan het versieren beginnen. De bloemen heb ik van vilt uitgestanst met een bloemenmal. Het oranje bolletje als bloemhartje is van heel leuk koord gemaakt, dat bestaat uit een soort pompoentjes aan een dun ijzerdraadje. Na een gaatje te hebben gemaakt in de bloem stop je zo'n stukje ijzerdraad met 1 pompoen door het gaatje en plak je het vast. Het hartjeslint is ook heel schattig. Het is dubbelzijdig en iets opgevuld. En onze oranje leeuw mag natuurlijk niet ontbreken.


Ik hoop jullie een leuk idee aan de hand te hebben gedaan. Zo'n blokje is ook altijd leuk om als aardigheidje weg te geven!
Ik wens iedereen een zonnige en vrolijke Kroningsdag!

xxx Margreet

6 opmerkingen :

 1. Wat een prachtig,lekker Hollands blokje Margreet, idd. erg leuk om te maken en weg te geven. Altijd handig in je tas.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk boekje heb je gemaakt echt lekker hollands.

  Groetjes Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk boekje. hier schrijf je met plezier je boodschap of andere dingen in op !!
  Super. en inderdaad ook leuk om weg te geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk gedaan en het past ook helemaal zo in het thema van nu!

  BeantwoordenVerwijderen