zaterdag 8 november 2014

Lekker kliederen

Vandaag mag ik weer een kaartje laten zien. 
Op de beurs in Gorinchem heb ik inspiratie gekregen door Hanny (Hanny's Kaarten), die zat te demonstreren met metaalfolie en Inka Gold, dank je wel Hanny.

Je gaat eerst de mallen die je wilt gaan gebruiken 2x uit kaartkarton stansen. Daarna worden ze op elkaar gelijmd voor een mooier eindresultaat (alles komt wat verhoogder te liggen). Dan worden alle onderdelen op hun plaats op een enkele kaart (13x13) gelegd en vastgelijmd.


Daarna plak je de zelfklevende metaalfolie in twee grote stroken over de enkele kaart, kleine randjes mag je omvouwen naar achteren. Je kunt ook kleinere stukken gebruiken voor een heel ander effect. Dan ga je de contouren voorzichtig met een rilpen embossen. zodat je de vormen duidelijk kan zien. 


Bewerk nu alles met zwarte acryl verf (niet verdunnen met water). Dep met een tissue de meeste verf er weer af en laat het dan drogen. (Je kunt beter geen keukenrol gebruiken, omdat daar meestal motiefjes in zitten, die je dan op je kaart terugvindt). Als je met een heattool gaat drogen, let dan op voor je handen, omdat het metaalfolie heet wordt.

Als alles droog is, breng je hier en daar een klein beetje Inka Gold aan met je vinger. Poets het uit met een tissue zodat het gaat glimmen. 

                                   
Ik heb een strook dikkere, zelfklevende metaalfolie op rood kaartkarton geplakt en daarna Happy Birthday uitgestanst. Dit onder de 'metaalkaart' geplakt en daarna alles op rood kaartkarton bevestigd.

De randjes heb ik nog bewerkt met een schuurmaatje.

Een paar eyelets in de hoeken bevestigd en expres een beetje te hard aangeknepen, zodat ze écht oud lijken.

Als finishing touch vond ik het wel grappig om bij de Deux Cheveaux de Eiffeltoren te plakken.

Hier nog een keer het totaalplaatje. Als je op de producten hieronder klikt, kom je meteen bij het betreffende product in de webwinkel.
 De folie is verkrijgbaar bij Hobbycompleet De Duif, kijk even bij hen op hobbybeurzen.
Als je nog naar de KreaDoe gaat of al bent geweest, dan kun je dit kaartje (met vele andere van alle Kreatrends designers) bewonderen bij kraam B043 in Hal 07.


LR0330 Creatables snijmal Deux Chevaux  DF3407 Embossingfolder Tire Tracks  6002/0287 Noor! snijmal tandwielen  6002/0296 Noor! Snijmal rand Happy Birthday  Crop-a-dileVaessen eyelets ivoor 4 mm  Schuurmaatje


Gezellig dat je langs geweest bent en ik waardeer het heel erg als je de moeite neemt om een berichtje achter te laten.

Geniet van je weekend! 


7 opmerkingen:

 1. Gaaf gedaan Margreet en duidelijk uitgelegd. Mooie mallen heb je ook gebruikt.

  groetjes Henriëtte

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een leuk effect geeft het metaalfolie, lekker duidelijk uitgelegd, bedankt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ja ook ik heb bij hanny gekeken naar haar prachtige werk en uitleg en jij hebt er gelijk een bijzondere kaart mee gemaakt,toppy
  groetjes corry

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een geve kaart. Helemaal duidelijk uitgelegd. Heb je misschien joggen een afbeelding van de folie (dan kunnen we hem makkelijker vinden) ga het toch zeker een keer proberen.
  Groetjes Ine

  BeantwoordenVerwijderen
 5. echt een gave kaart, toppie gemaakt
  groetjes marcella

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bedankt voor deze mini workshop Margreet.
  Het eindresultaat is lekker stoer!
  Ik ga het zeker ook een keer proberen...

  Groetjes Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gave kaart en zo duidelijk uitgelegd!!
  Super stoere kaart!!

  BeantwoordenVerwijderen