zaterdag 27 april 2019

Borduren met Marianne Design

Marianne Design heeft in april weer een paar handige borduurmalletjes uitgebracht.


Met de ronde borduurmal heb ik twee "schilderijtjes" gemaakt.Ik heb het stippenpatroon overgenomen op papier en hierop de patroontjes gemaakt.

In het lege stippenpatroon kun je zelf ontwerpjes maken.Ik heb gewerkt met materialen die ik nog in huis had. Waarschijnlijk kun je bij Ikea wel leuke lijstjes kopen waar het patroontje ook inpast, dan heb je wel minder werk ;)

De canvasjes die ik nog had heb ik zwart gemaakt met gesso.

De mal heb ik op naturel kaartkarton van 13,2 x 13,2 cm gelegd. Let goed op hoe je de mal neerlegt. Wanneer je jouw patroontjes recht op het papier wil hebben, verdeel dan eerst met hulplijntjes (potlood) je kaart in vieren. Leg de mal op je hulplijntjes precies in het midden. Zorg dat de mal met de vier stipjes beneden, precies in het midden van het karton ligt en haal hem dan door je stansmachine.

Ik heb het patroontje met potlood op het papier nagetekend, maar de ervaren borduurster heeft dit hulpmiddel waarschijnlijk niet nodig :).

Het garen wat ik heb gebruikt zat in mijn naaidoos en is een gewoon stopgaren. Lijkt wel stoer bij het karton.


Borduur het patroontje met kruissteken. Belangrijk is wel dat je draadjes allemaal dezelfde kant oplopen, anders wordt het erg rommelig.

Plak het geborduurde patroon op het canvasje (of achter fotolijstje). De kanten van het karton heb ik nog beïnkt met Distress inkt Black Soot.

Voor extra versiering heb ik dik jute draad door een ringetje gehaald en dit aan de achterkant op het canvas geplakt. 

3 opmerkingen:

 1. Wat een super leuk idee om er een schilderijtje van te maken.
  Ziet er prachtig uit!!

  Lieve groet Giny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je Giny. Ook leuk voor babyschilderijtjes ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk gedaan, Hennie. Hiermee breng je velen weer op een idee!
  xxx Margreet

  BeantwoordenVerwijderen