zondag 13 september 2015

Art Journal mixed media Sammiej Brinkman
Vandaag iets heel anders op het blog nl. een mixed media project door gastdesigner Sammiej Brinkman.  Ze heeft Art Journal pagina's gemaakt met verschillende producten, zie hieronder.

 Ze heeft eerst een ondergrond gemaakt van dik A4 met zwarte gesso en de metalen en houten onderdelen bewerkt met Inka Gold. De kant, bloemen en stuk wit papier heeft ze bewerkt met Glimmermist en Dylusions ink spray. Op het bewerkte papier heeft ze een tekst gestempeld.


Toen het vel met zwarte gesso droog was, heeft ze deze gevouwen en met sprays bewerkt. Ze heeft honingraatjes aangebracht door met een metallic marker door de openingen van het stencil te tekenen Met behulp van stencils van een zigzag en sneeuwkristallen heeft ze met witte gesso afdrukken gemaakt. Vervolgens weer met diverse kleuren over de gesso gespoten.  De teksten heeft ze gestempeld met zwarte inkt en om de letters nog beter uit te laten komen is ze nog met een fineliner over de letters gegaan. Daarna heeft ze ze uitgeknipt met een kartelschaar. Het witte papier wat gesprayd was kan nu op gestempeld worden. Een stempelafdrukje is ingekleurd met Copics. Ze heeft vervolgens alle embellishments op het project gelegd en onderdeel voor onderdeel vastgeplakt. En voil√†....een waar kunstwerk. 


hobby groetjes van sammiejGebruikte materialen van www.kreatrends.nl:

 907 Inka Gold Metallic Pasta Oranje      DA1076 - Dusty Attic Chipboard Hashtag sayings 1      478.007.001 Dutch Doobadoo Soft Board Art Honeycomb      470.715.001 Dutch Mask Art Chicken Wire     870.002.010 Gesso wit Dutch Doobadoo.jpg3 opmerkingen:

 1. Wat een gaaf project Sammie!
  xxx Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is inderdaad een waar kunstwerk, Het ziet er echt geweldig mooi uit.
  Door de zwarte achtergrond komen de kleuren nog sterker naar voren.

  -xies- Renate.

  BeantwoordenVerwijderen