zondag 26 oktober 2014

Condoleance kaart

Condoleance kaarten zijn vaak kaarten die ik niet graag maak en meestal ook erg moeilijk om te maken vind. Nu is er door Noor!Design een prachtig kruis op de markt gebracht waar ik mee heb mogen werken en daar heb ik deze eenvoudige kaart mee gemaakt.


De basiskaart heb ik gemaakt van wit kaartkarton met daarop zwart kaartkarton gemat.
Om de achtergrond te maken heb ik op wit kaartkarton een memoblaadje geplakt en ben ik met Distress Ink Black Soot aan het poetsen gegaan met een Blending tool, voor de bovenste helft via het memoblaadje naar de bovenkant van de kaart zodat het langs de witte band het donkerst is. Om het onderste stukje te beïnkten heb ik weer een nieuw memoblaadje daar geplakt en hetzelfde naar de onderkant van de kaart gedaan.
Daarna heb ik de tekst van Noor!Design 6410/0012  op de witte band gestempeld met watervaste inkt.


Hierna heb ik het kruis gestanst uit wit kaartkarton. geëmbost en met de inkt die nog op de Blending tool zat heel licht over het geëmboste gedeelte in de mal heen gegaan zodat er het lichtgrijs werd.
Daarna heb ik de mal met zwart kaartkarton nog een keer door de cuttlebug gehaald maar deze keer niet gesneden maar alleen geëmbost. Zo worden de opengesneden delen van het witte gesneden kruis mooi opgevuld en is het makkelijk plakken. Na het op elkaar plakken van beide delen heb ik het teveel aan zwart papier netjes weggeknipt zodat er een mooi randje ontstaat. 

Gebruikte materialen met linken naar de webwinkel:


Ik hoop dat ik jullie weer wat inspiratie heb gegeven.
Bedankt voor het langskomen en tot de volgende keer.
Groetjes Henriëtte

5 opmerkingen:

 1. Ik heb hem in het echt op de beurs gezien, en hij is prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie stijlvolle kaart!

  Groetjes Hetty

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een hele mooie stemmige kaart Henriëtte. Dank je wel voor de duidelijke uitleg.
  lieve groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Stijlvol!!!
  Creatieve groetjes, Gaby

  BeantwoordenVerwijderen