maandag 16 december 2013

Recepy: Zoetigheid voor jou

Alweer geen kerstkaart van mij maar dat komt omdat er in de webwinkel hele mooie nieuwe mallen verkrijgbaar zijn en die wil ik jullie graag laten zien vandaag.
Ik heb deze keer een easelkaart gemaakt omdat daar altijd zo lekker veel op past.


Het zijn Bakery-mallen van Joy!crafts gecombineerd met Leane Creatief mallen die ik samen met papier van de Bakery lijn op deze kaart heb verwerkt. Op onderstaande foto's zal ik uitleggen wat ik allemaal gebruikt heb.


Allereerst het achtergrond papier, dit komt uit het papierblok Bakery 6011/0033. Op de achtergrond heb ik een prachtige mal van Leane Creatief gezet en wel Frame Square ribbons. Die heb ik gesneden uit Color Core Cardstock Gibraltar. Prachtig cardstock wat met een beetje opschuren zoals ik gedaan heb, een prachtig effect geeft. Deze mal heb ik gemat op een ander papiertje uit het Bakery-blokje.
Het bakkertje, mal 6002/0308 heb ik 3x gesneden, 1x helemaal uit kraft papier, 1x uit wit kaartkarton en het deel van de broek uit papier uit het Bakery-blokje. Zo is het net een echte bakker geworden.


Het plaatje, deel van een ander papiertje uit het Bakery-blok vind ik heel goed bij dit gedeelte van de kaart passen. De bakker op deze kaart haalt ook net een brood uit de oven.


De oven, mal 6002/0306 heb ik met Distress Ink Walnut Stain en Black Soot bewerkt toen de mal er nog op zat. Het middelste gedeelte (wordt uitgesneden) heb ik niet weggegooid maar juist het donkerst gemaakt en binnenin geplakt om er nog meer diepte in te krijgen.


De spuitzak, garde en deegroller zitten bij elkaar verpakt in set 6002/0307 en zijn heel erg leuk ter decoratie. Niet alleen voor een bakkerskaart maar bv. ook te gebruiken bij de cupcake-mal 6003/0021. Zomaar een idee maar er zijn er vast nog veel meer te verzinnen.


Het labeltje is ook onderdeel van de snijmallen van de Frame Square Ribbons mallenset, er zitten er 3 bij in verschillende maten.
De tekst komt van Bakery-stempelsheet 6410/0087 waar nog meer leuke teksten op staan.


En dan de liggende kant van de kaart, gemaakt met weer een ander vel uit het Bakery-blok met daarop de kleine Frame Square Ribbons mal met daarin een rood geblokt papiertje zodat het net een tafelkleedje lijkt.


Hier nog een bijpassend bakkerij-plaatje.


Deze tekst is op de kleinste label gezet en komt van een ander Bakery-stempelsheet nl. 6410/0086.


En dan de broodjes mallen, die zitten allemaal bij elkaar in set 6002/0310 en heb ik ook weer, toen ze nog in de mallen zaten, geïnkt. Op deze foto kan je ook zien dat ik de strikjes die bij de Leane-mallen horen ook heb gebruikt in de hoeken. Ik heb ze met 3D kit er iets verhoogd op gezet, wat een leuk effect geeft.

Ik hoop jullie een idee te hebben gegeven wat je met deze mallen kan maken en hoe leuk ze zijn.
Alle gekleurde tekstdelen zijn direct gelinkt naar het desbetreffende product in de webwinkel.
Wij zijn natuurlijk weer erg benieuwd wat jullie van de kaart en van de mallen vinden en lezen het graag.


Groetjes Henriëtte
4 opmerkingen:

 1. Heel leuk gedaan, ja een easel kaart kun je lekker blijven bewerken, lekker veel ruimte,
  groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie kaart Henriëtte....ik ruik hier bijna het gebakken brood!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een super leuke kaart heb je gemaakt...ik zou wel aan je "gedekte tafel" willen zitten lekker smikkelen van die vers gebakken broodjes ;-)

  Groetjes Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke easelkaart!!!
  Leuk met alle bakkers onderdelen, net een echte bakkerij!!

  BeantwoordenVerwijderen