zondag 15 december 2013

Een vintage kerstlichtje...

Voor de beurs Kerstcreaties in Den Bosch heb ik een workshop gegeven in het thema Nostalgie.
Omdat ik me op het laatste moment had opgegeven en ik niet meer de tijd had om allerlei spulletjes te bestellen, moest ik een workshop bedenken met materialen die ik al "in huis" had.

Ik wilde graag met de mooie knipvellen van Nellie Snellen werken en voor dit kerstlichtje heb ik het knipvel Winter Pleasure gebruikt.  Het plateautje heb ik gemaakt van een deurhanger met daaronder houten klokjes geplakt. Dit kun je natuurlijk ook met houten kralen doen.
Het plankje en de rand van een glaasje voor het lichtje heb ik met 3D sneeuw bewerkt en er daarna vier wattenballen op het plankje geplakt, waartussen 'de foto'
is geplaatst. 
Om het plankje heb ik eerst dubbelzijdig plakband geplakt en de tekst Kerst, die ik heb uitgesneden met de Collectables 1338,  heb ik op de rand geplakt. Daarna heb ik er een kantje langs geplakt met daarbovenop een strikje. Onder het randje sneeuw op het glaasje heb ik ook nog met dubbelzijdig plakband een kantje geplakt. 
Met een oudere Creatables snijmal van Marianne Design heb ik uit bruin cardstock een mooie vorm gestanst. Het knipvel heb ik met een ovale snijmal uitgestanst en dit op het bruine karton geplakt. Aan een kant heb ik de uitgestanste schaatsjes bevestigd met een mooi touwtje. Uit glitterkarton heb ik het kleine kerstboompje (creatables)  gestanst en de grote kerstboom (Craftables) uit wit cardstock. Dit heb ik voor en achter het plaatje gelijmd. Nog een paar kraaltjes en wattenbolletjes als extra versiering maken het helemaal af. 

Zo zie je maar, dat je een deurhanger ook op een hele andere manier kunt gebruiken. Ik hoop dat ik jullie weer wat inspiratie heb gegeven. Een berichtje wordt met veel plezier gelezen.

¤¤¤¤¤  Hennie ¤¤¤¤¤

7 opmerkingen:

 1. Wat heb je dat prachtig gemaakt, superleuk idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat schitterend Hennie, ik vind het supermooi.
  Liefs van Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een gaaf idee om daarvoor een deurhanger te gebruiken...ziet er heel mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wow, wat een superleuk idee zeg, gaaf !!! liefs, Marion

  BeantwoordenVerwijderen