vrijdag 6 december 2013

2 vintage heren
Voor mijn DT kaartje voor Kreatrends heb ik deze keer gebruik gemaakt van het papierblokje met mannenpapier van Marianne Design. Ik vind het heel gaaf papier....het zijn net echte kledingstoffen !
Ik heb alle randjes met de papier distresser oud gemaakt en daarna met de hand doorgestikt. Links boven 2 brads er in gedaan voordat ik het papier op het cardstock heb geplakt.
Voor de smalle strook de fishtail stans van Die-namics gebruikt, maar als je die niet hebt, kun je deze vorm ook gemakkelijk zelf knippen. Vóór het opplakken zwart HempCord er een paar keer omheen gewikkeld.
Het ribbelkarton op maat geknipt en lichtjes met gesso bewerkt. Daarna de kantjes wat gescheurd om het ouder te laten lijken.
De Clear Stamps 'Sending Messages' is van Joy!crafts en heb ik met Versamark gestempeld en daarna bestrooid met Peeled Paint embossing poeder en laten smelten met de heattool.  Met de blender tool de randen ruim beïnkt met distress ink Peeled Paint en daarna met de papier distresser behandeld.

 

De bloem is opgebouwd uit 2 bloemen uit de voorraad en ook de splitpen is uit de voorraad. De blaadjes onder de bloem zijn gemaakt met de Vintage Flourishes stans van Joy!crafts. Ook deze heb ik een beetje gekleurd met de Peeled Paint distress ink.


Hier een close up van de silhouetten van beide mannen (stanzen van Marianne Design). Ik kon niet kiezen welke ik wilde gaan gebruiken, dus waarom dan niet allebei? Toen de heren nog in de stans zaten, heb ik de kragen en de rand op de hoed met de Peeled Paint distress marker gekleurd en met een nat kwastje uitgevaagd. Daarna mochten de heren de vrijheid in en heb ik ze lichtjes aangezet met de blender tool.
Als je de gebruikte artikelen aanklikt, kom je op het betreffende product bij de webwinkel van Kreatrends terecht.

Ik hoop jullie een beetje inspiratie voor een mannenkaart te hebben gegeven.
Een heel fijn weekend gewenst! En degenenen die nog Sinterklaas gaan vieren wens ik veel plezier.

♥♥♥ Margreet


4 opmerkingen:

 1. Wat een gave mannenkaart Margreet.
  Leuke mallen heb je gebruikt en inderdaad dat achtergrond papier is echt super leuk!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een stoere mannenkaart met prachtige mallen en heel mooi achtergrond papier.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een hele leuke mannen kaart!!!
  Het paper is ook heel erg mooi!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Echt een leuke stoere mannenkaart heb je gemaakt, leuke mallen heb je gebruikt.

  Groetjes Linda

  BeantwoordenVerwijderen