Pagina's

maandag 6 augustus 2018

Het is tijd om tijd voor jezelf te maken

Voor de blogpost van vandaag ben ik aan de slag gegaan met prachtige materialen uit de webwinkel van Kreatrends.


De basis van de kaart is gemaakt met de leuke Card Art Springcard van Dutch Doobadoo.
Deze heb ik gemat met papier uit het Soft Pastels papierblok van Marianne Design.
Daarna heb ik de prachtige Creatables Petra's Botanical star gesneden uit wit kaartkarton met in het midden een mooi plaatje van het Brocante knipvel.


Op de zijkanten heb ik de kleinste mal van Petra's Botanical star gebruikt. Deze heb ik 4x uit wit cardstock gesneden, voor elke kleur bloem 2x. Hierna heb ik de bloem kleur gegeven, op elkaar geplakt en hierna doormidden gesneden en op beide zijkanten van de kaart geplakt.


De prachtige Amaryllis heb ik gesneden uit wit flowerfoam en op kleur gebracht met memento waarbij ik de kleur hoofdzakelijk in het midden van de bloemdelen heb aangebracht.
Het flowerfoam geeft een heel mooi effect op de kaart en kan je heel gemakkelijk verwerken. Deze keer heb ik het niet verwarmd met een heattool of strijkijzer.
Nadat ik in beide bloemdelen een heel klein gaatje in het midden heb gemaakt zijn daar de meeldraadjes doorheen getrokken (ik heb gekozen om de meeldraadjes verschil in lengte te geven) en aan de achterkant vastgezet met een lijmpistool. Daarna kan je de meeldraadjes heel kort op de achterkant van de bloem wegknippen.
Ook de bloemknoppen zijn gesneden uit flowerfoam.
De blaadjes/stelen zijn van kaartkarton.


Gebruikte materialen uit de webwinkel zijn:

https://www.kreatrends.nl/LR0540-Creatables-snijmal-Petras-botanical-star  https://www.kreatrends.nl/LR0539-Creatables-snijmal-Petras-amaryllis  https://www.kreatrends.nl/Dutch-Doobadoo-Card-Art-Springcard-A5  https://www.kreatrends.nl/PK9157-Pretty-Papers-bloc-Soft-pastels  https://www.kreatrends.nl/MB0176-Knipvel-Matties-mooiste-brocante  https://www.kreatrends.nl/Flower-foam-assortment-set-6-white-green

 https://www.kreatrends.nl/Memento-Dew-Drops  

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren met deze kaart.
Leuk dat je weer langs bent geweest en graag tot de volgende keer.
Groetjes Henriëtte

Geen opmerkingen:

Een reactie posten