donderdag 19 juli 2018

Zeemeermin

De basis is zwart cardstock en de Shape Art Saphira van Dutch Doobadoo.
Daarna heb ik op een vel aquarelpapier de ondergrondstempel gezet met een Embossing Stamp pad. Toen wit embossingpoeder eroverheen gestrooid en verhit met de heattool.
Met 4 kleurtjes Memento inkt en water de achtergrondkleur gemaakt. Toen dit naar mijn zin was heb ik de kleinste vorm van de Shape Art mal afgetekend en uitgeknipt.
Ik ben gaan 'versieren' met de zeemeermin en wat bijpassende dingetjes uit het stansblok van de Signature Collection van Artby Marlene. Op deze manier is het heel makkelijk om een Mixed Media kaart te maken. Er staan heel leuke afbeeldingen in dit stansblok en je hoeft ze er alleen maar uit te drukken.
Hier een close-up van de linkerkant met een kwal en wat druppels. Na het uitdrukken van de plaatjes heb ik met zwarte Memento inkt de randjes bewerkt en na het opplakken met een zwarte fineliner de vorm omgetrokken voor meer diepte.
Hier de rechter kant. Ook nu de uitgedrukte plaatjes met zwarte inkt gedistressed en na het opplakken een randje eromheen getrokken. Op de laatste 2 foto's kun je goed zien dat het embossen er bovenop ligt.
Als laatste een doodle randje uit de losse pols met een fineliner gemaakt.
Ik hoop jullie ook enthousiast te hebben gemaakt om met zo'n leuk en voordelig stansblok aan de slag te gaan

Onderstaande producten heb ik uit de webwinkel van Kreatrends gebruikt:
470.713.159 Dutch Shape Art SaphiraStudio Light Cling Stamp achtergrond Art By Marlene nr.12 STAMPBM12 14x14cm  Studio Light Die cut blocs A5 20 vl Die Cut Art By Marlene2 A5STANSBLOKBM02  Emboss ink pad clear390108 Mboss embossingpoeder Pearl White 10 ml  Terschelling aquarelbloc 24x30 cm Mister - sprayHeat001 Heat resistant mat Nellie Snellen Memento Dew Drop inktkussen Bahama Blue MD601Memento Dew Drop inktkussen Potter`s Clay MD801Memento Dew Drop inktkussen Pear Tart MD703Memento Dew Drop inktkussen Lilac Posies MD501
Fijn weekend!
xxx Margreet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten