maandag 1 juni 2015

Teatime

Wat zijn de Teatime mallen van NoorDesign toch leuk. Ik ben er heerlijk mee aan de slag geweest en heb er deze gezellige kaart mee gemaakt.


Als basis heb ik een mal van Dutch Doobadoo genomen en die, na het aftekenen, uit Kraft geknipt.
Daarna heb ik 'm nog kleiner getekend op papier uit het nieuwe Peach en Mint papierblok van Marianne Design. Na het inkten van alle randjes met Distress Ink Vintage Photo heb ik ze op elkaar geplakt.


De leuke rand met kopjes heb ik twee keer gesneden, allereerst uit wit kaartkarton en ook nog een keer uit papier uit het papierblok van Marianne Design. Ik heb een paar items van de roze rand afgeknipt en die op de witte rand geplakt zodat er een leuk effect ontstaat.
Het kantje dat ik gebruikt heb om de onderste rand af te werken doet me denken aan een ouderwets kastrandje, heerlijk nostalgisch.


De theedoos heb ik gesneden uit Kraft en, toen het papier nog in de mal zat, bewerkt met Distress Ink Vintage Photo. Het raampje heb ik gemaakt van Mica, heb je dit nu niet dan kan je het ook maken van een stuk doorzichtig plastic dat je b.v. kan vinden op bonbondoosjes.
Op de foto is het niet goed te zien maar het geeft wel een heel leuk effect en maakt de theedoos echt af.


De lepeltjes heb ik gesneden uit grijs karton, op elkaar geplakt en afgewerkt met een klein dubbel strikje.
Op deze foto is ook de mooie oudere snijmal van Marianne Design Tiny's Hearts nog te zien. Een prachtige mal die er ook prima bij past.

Gebruikte materialen uit de webwinkel zijn:

6002/0398 Noor! snijmal rand met kopjes  6002/0464 Noor! snijmal theebox  6002/0465 Noor! snijmal lepel - vorkje  CR1251 Craftables snijmal Tiny's hearts  470.713.122 Shape Art Ornament A5  PB7047 Pretty papers bloc Peach & Mint 41091 Gehaakt kant wit 19 mm Distress inkt kussen Vintage Photo


Weer bedankt voor het langskomen en graag tot de volgende blogpost.

Groetjes Henriëtte

4 opmerkingen:

 1. Het zijn inderdaad prachtige mallen Henriëtte, en je hebt er een mooie high tea kaart meegemaakt.
  Het plaatje past er super bij!

  Groetjes Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een gezellige (en mooie) kaart, Henriëtte!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gaaf zoals alles bij elkaar past.
  een super mooi kaartje.

  BeantwoordenVerwijderen