maandag 23 februari 2015

Een condoleance kaart

Condoleance kaarten blijven kaarten die we, als ik naar mezelf kijk, niet graag maken.
Toch worden deze kaarten zeer gewaardeerd door de ontvangers.
Marieke Design heeft een mooie lijn uitgebracht om condoleance kaarten mee te maken.
Twee mallen uit die lijn heb ik hier op deze kaart gebruikt.


Als basis heb ik voor deze kaart Kraft gekozen van 13,5 x 13,5 cm. Dit heb ik gemat met een stuk wit cardstock van 13 x 13 cm. Van het blauwe cardstock heb ik een stuk van 12,5 x 12,5 gebruikt.


Het kleine hoekje heb ik gemaakt door van de prachtige vierkante Gerti's flowers mal alle 4 de hoekjes af te knippen. Zo krijg je een heel lief klein hoekje voor op je kaart.


Snij de mooie mal van Marieke Design eerst uit kraft en haal die uit de mal.
Leg daarna dezelfde mal in het midden van het stuk blauwe cardstock van 12,5 x 12,5 cm en draai 'm door je machine. Na het verwijderen van de mal plak je het blauwe cardstock met het gat er in op het witte cardstock van 13 x 13 cm.
Lijm daarna de uit kraft gesneden stans in het gat op het witte cardstock vast.
Ik heb hiervoor een lijmpotje gebruikt met een dun tuitje (staat in de materiaallijst onderaan de blogpost).
Daarna pak je de mal, waar het blauwe carstock nog in zit en ga je mozaïken met de gestanste stukjes tussen de kraft mal. Dan krijg je dit effect.
Het is even werk maar staat wel heel erg mooi.


De prachtige collectables van Marianne Design met de orchideeën is ook erg leuk te verwerken op de kaart. Ik heb er voor gekozen om 3d kit onder alle bloemblaadjes te doen zodat de bloem niet plat wordt als na het versturen in een enveloppe.
Ik heb de bloem met 3 kleuren blauwe Distress ink bewerkt met dit als resultaat.


Hier nog even een close-up van de grootste orchidee.


Het kleine beertje van Marieke Design is ook nieuw. Ik heb 'm gesneden uit kraft en op zwart papier geplakt. Daarna heb ik 'm nog geëmbost met de mal in de machine. Zo komen de zwarte kussentjes van de pootjes en het neusje ook een beetje bol te staan.

Gebruikte materialen uit de webwinkel zijn:

 PM10024 Snijmal Precious Marieke Condoleance Dove Frame PM10022 Snijmal Precious Marieke Condoleance Memory Bear  6002/0313 Joy! snijmal vierkant bloem Gerti Hofman 6410/0012 Joy - Noor! Clear tekststempel Condoleance Kraft papier 15 x 30 cm. PI2001 Basic Linnenkarton Wit 30,5 x 30,5 cm PI2012 Basic Linnenkarton Kobalt 30,5 x 30,5 cm Distress inkt kussen Chipped Sapphire Distress inkt kussen Stormy Sky Distress inkt kussen Tumbled Glass Distress inkt kussen Walnut Stain   Tacky Glue craft 60 ml  Ink blending tool

Van de prachtige collectables COL1379 heb ik helaas geen plaatje gevonden in de webwinkel als gevolg van problemen met de computer maar die is bij wel verkrijgbaar bij Kreatrends.


Natuurlijk vinden wij, als DT-team het heel leuk dat jullie op dit blog langs komen en waarderen het enorm als jullie ook een berichtje voor ons achter laten.

 Groetjes Henriëtte
4 opmerkingen:

  1. Prachtige kaart op een hele leuke manier gesneden, ook het beertje.
    Liefs Ghea

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is een mooie kaart geworden, Henriette.
    Groetjes giny

    BeantwoordenVerwijderen