zaterdag 6 december 2014

En nog maar weer een kerstkaart

 Zijn jullie het maken van kerstkaarten al zat? Nou, ik niet hoor, dus heb ik er maar weer eentje met verschillende mallen gemaakt.
De basiskaart is 14x18 cm. Hij moest zo groot worden. omdat de embossingfolder nogal fors van formaat is. En die vind ik zó mooi, dat ik het zonde vond om er een stuk af te snijden. 
Op de basiskaart heb ik muziekpapier geplakt, waarvan ik eerst de randen opgeruwd heb. 
Daarna van het geëmboste papier ook de randen opgeruwd en met vintage photo afgewerkt. Ook heb ik met vintage photo de geëmboste delen voorzichtig beïnkt.

 De sterrenrand heb ik zowel van corrugated cardboard (ribbelkarton dus) als van designpapier uitgestanst en ze verspringend op elkaar geplakt met kleine stukjes foam er tussen.

 De rozet is 2x van designpapier gestanst. De uiteinden aan elkaar geplakt en een flinke cirkel in het midden geplakt om de boel plat te houden.
Voor de verandering de engel ook dubbel uitgestanst (1x van cardstock en 1x van corrugated cardboard) en iets verspringend op de rozet geplakt. En natuurlijk de engel ook lichtjes behandeld met vintage photo.

 Onderaan de stans van de engel heb ik 2 jingle bells aan een touwtje vastgeknoopt. 
De hertjes uitgestanst van corrugated cardboard en de uitspringende delen wat donkerder aangezet. Wat vintage photo en witte stipjes om ze echter te laten lijken.

Hier nogmaals het totaalplaatje. 
Ik hoop weer voor wat inspiratie te hebben gezorgd en hieronder zie je de producten die ik van Kreatrends heb gebruikt.

G. Embossing folder christmas countdown Distress inkt kussen Vintage Photo  Ink blending tool  Schuurmaatje   NFD002 Nellie Snellen - Folding dies ball  
                                     CR1280 Craftables snijmal Stars Garland  CR1283 Craftables snijmal filigree angel heart  CR1289 Craftables snijmal Tiny's Deer - rendieren  Klokjes wit 15 mm
Bedankt voor je bezoekje!
Fijne weekend!

♥♥♥ Margreet


5 opmerkingen:

 1. erg mooie kerstkaart en heel apart met die rozet onder het engeltje
  grt corry

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben het echt nog niet zat hoor Margreet, er ligt nog zoveel mooi materiaal om kerstkaartjes mee te maken...
  Prachtige kaart heb je gemaakt hoor!

  Groetjes Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie kerstkaart. Leuk hoe je die rozet onder dat hartje met engel hebt gezet. Ziet er prachtig uit!

  BeantwoordenVerwijderen