zaterdag 20 december 2014

Emmentaler gatenkaasstans

 Ik hoor jullie denken bij het lezen van de aankondiging van dit blogbericht; wat is nou een Emmentaler gatenkaasstans???
Nou, kijk maar eens goed naar de kaart, dan snap je het wel! Toen ik deze stans in de webwinkel van Kreatrends zag, was ik helemaal verkocht. Ik vond (en vind) hem zó gaaf. Dit wordt vast één van mijn favoriete stansen.
Deze keer heb ik hem gebruikt op een kerstkaart, in dezelfde lichtgroene kleur als de basiskaart.
Op de basiskaart heb ik rood cardstock gemat en daarop geblokt designpapier geplakt, en langs de randen een likje sneeuw gegeven.
De binnenkant van de gatenstans heb ik ook 'besneeuwd'. Ik heb er een mooi vintageplaatje achter geplakt.


De poinsettia oftewel kerstster is gemaakt met oude stansen van Marianne Design, maar die voor de kerst nooit vervelen. Helaas niet meer te koop in de webwinkel, maar wellicht nog in je eigen voorraad te vinden (en anders maak je met een andere stans een mooie bloem).
Ik heb zowel de grote als de kleine bloem in wit én in rood cardstock gestanst. Ik heb ze in de stans laten zitten en daarna eerst geëmbost en toen (nog steeds in de stans) met rode resp. witte inkt bewerkt.
Nadat ze uit de stans gehaald waren, heb ik ze op een embosmatje op de kop gelegd en ze met een embossingpen opgebold. Daarna verspringend op elkaar geplakt. Het hartje in het midden is van Kraft gestanst en daarop zit een rode plakparel.

 Hier kun je het vintageplaatje, wat uit een vel Decoupagepapier geknipt is, goed zien.

 En dan die gave swirl. Uitgestanst en geëmbost in wit cardstock én kraft en daarna iets verspringend op elkaar geplakt (vond ik wel leuk staan met alle sneeuwaccentjes).

En hier die lieve hertjes. Gestanst van ribbelkarton en wat accentjes gemaakt met een distress marker en de witte stipjes met een gelpen.

Hier nog een keer de complete kaart. Wat is de Emmentaler gatenkaasstans mooi hè?
Ik hoop jullie weer wat inspiratie te hebben gegeven. Hieronder kun je zien welke producten uit de webwinkel van Kreatrends komen.

659129 Sizzix Thinlits Frame Layers, Scallop Polka Dot 6002/0359 Noor! snij- embossingmal swirl  CR1289 Craftables snijmal Tiny's Deer - rendieren  Distress inkt kussen Festive BerriesInk blending tool  Decoupage papier Oslo nature 13  8089/0215 Ribbelkarton small 30,5 x 30,5 cm  Zelfklevende parels Silver

Ik wens jullie heel gezellige Kerstdagen en een ontzettend goed, gelukkig, gezond en creatief 2015!

Herten plaatjes
♥♥♥ Margreet


5 opmerkingen:

 1. Je hebt weer een super leuke kaart gemaakt, kan begrijpen dat de mal een van je favorieten is, hij is echt super mooi.

  Groetjes Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hij is erg mooi Margreet.
  En je titel hahahahahaha, inderdaad toepasselijk oor de mal!!

  Groetjes Giny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie kaart en inderdaad een erg leuke mal. Grappig wat voor naam je er aan gegeven hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. een supermooie kaart Margreet!
  En een hele mooie Emmentaler gatenkaas stans!
  Super!

  Groetjes Hetty

  BeantwoordenVerwijderen