vrijdag 22 november 2013

Houten vlaggetjesslinger


Hennie van Kreatrends gaf mij dit pakketje met 5 houten vlaggetjes en aan mij de uitdaging om er iets van te maken. Het heeft wat hoofdbrekens gekost, maar uiteindelijk zijn er 5 feestelijke wimpels uit voortgekomen. Ik heb ze aan Hennie kunnen overhandigen op onze eerste DT dag: een feestelijke gebeurtenis.
Dat de DT dag supergeslaagd is geweest zullen jullie al op Facebook en de betreffende blogs hebben gelezen.


Ik ben begonnen met alle vlaggetjes te bewerken met Gesso, dit om een goede hechting te maken voor het designpapier. 
Ik heb voor alle vlaggetjes hetzelfde papier gebruikt: rood-wit gestippeld en geblokt.
Nadat het Gesso droog was heb ik vlaggetje voor vlaggetje gemaakt.
Ik heb het papier eerst op maat nagetekend, toen op het houten hart gelegd en met een potlood met een scherpe punt de gaatjes aangegeven. Daarna eerst met de Crop-a-dile gaatjes gemaakt, het papier opgeplakt en met een hobbymesje de randen bijgesneden.
Daarna met distress ink Fired Brick alle randjes beïnkt.
Ik zal ze per stuk laten zien en vertellen wat er allemaal op zit.


De bloemen zijn gemaakt met Noor! mal Floral Flourishes 4. Ik heb voor iedere bloem alle 4 de mallen uitgestanst van handgemaakt papier. Na het stansen heb ik ze eerst natgespoten en verfrommeld. Daarna met de heattool gedroogd en ze met de hand verder gevormd. Daarna met distress ink Fired Brick voorzichtig een tintje rood gegeven. De knoopjes zijn uit de voorraaddoos en ik heb er een stukje HempCord ingeknoopt. Eronder heb ik 2 swirls van Marianne Design (LR0271) geplakt.


Voor dit vlaggetje heb ik ribbelkarton met de hand op maat gescheurd. Hierop de Vintage Flourishes cupcake geplakt. De slagroomtoef heb ik eerst van het handgemaakte papier gestanst en ervoor gezorgd dat alle uitsparingen er in bleven zitten. Ook de kaarsjes zijn van het handgemaakte papier gestanst. Het 'label' onderaan is eigen fantasie en de stempel is uit de voorraad.


Dit vlaggetje is vrij simpel. Er zit alleen een rozet op, gemaakt met de Folding Dies van Nellie Snellen. De knoop is weer uit de voorraaddoos en de strik is weer HempCord.


Hier heb ik eerst een stukje jute opgeplakt. Daarop één van de bingostempels van Noor!, gestempeld op kraftpapier. Het lachende bloemetje is van een digistempel van Melonheadz en heb ik na het printen uitgeknipt.

  
En dan het laatste vlaggetje. Hierop heb ik de fraaie strik van de Ribbons & Bows serie van Noor! geplakt. Ik heb hem 2x gestanst. 1x van wit papier en 1x van designpapier. Daarna geëmbost en boven op elkaar geplakt. De randjes beïnkt met Fired Brick en een parel brad als finishing touch.
Als laatste heb ik een stuk HempCord door alle vlaggetjes geregen (eigenlijk kun je dit beter eerst doen, voordat je ze versierd hebt), zodat je deze vrolijke slinger op kunt hangen.Dit weekend staat Hennie op de beurs in Rijswijk en dan kun je mijn slinger in het echt zien.

Ik hoop dat ik het duidelijk heb beschreven. Heb je nog vragen, dan hoor ik het wel.
Ik wens jullie een heel fijn weekend!

♥♥♥ Margreet11 opmerkingen:

 1. Wat gaaf Margreet!!!!!
  Wat een mooie slinger en zoveel leuke verschillende mallen erin verwerkt.
  Super!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat is deze slinger supergaaf geworden!!! Wat zal dat feestelijk staan/hangen op de stand van Kreatrends in Rijswijk dit weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is het weer super genieten bij je, zelf gemaakte slinger een prachtig plaatje en zoveel moois wat je hebt gebruikt....het is beeldschoon!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er prachtig uit, vrolijk en fleurig, groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 5. deze is super leuke slinger...
  mooi van kleur!!

  groet,
  Gerrie

  http://gerriesknutselhoek.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wow, wat een werk maar wat een prachtige vlaggen, superleuk en zo vrolijk!
  liefs Hanny♥
  http://tierelantijntjes.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hij is prachtig!!!! Als dat geen inspiratiebron is voor velen dan weet ik het ook niet meer. Hihih

  Xx Ine

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind deze slinger echt super gaaf gemaakt.

  Groetjes Linda

  BeantwoordenVerwijderen