maandag 6 april 2015

Een leuk doosje

Vandaag, op 2e paasdag is het weer mijn beurt om hier op het blog iets te laten zien.
Ik heb er voor gekozen om een leuk doosje te maken in de vorm van een aardbei met een mal van Dutch Doobadoo.


De mal heb ik afgetekend op rood cardstock en uitgeknipt waarna ik aan het versieren geslagen ben.
Ik heb voor het versieren een leuke bloemenrand van Lin en Lene gebruikt. Het papier waar ik de bloemenrand uit gesneden heb is van Marianne Design.
Ik heb, na het snijden, de bloemenrand in stukjes van 2 bloemen geknipt. Omdat er 5 zijden zijn heb ik nog een klein stukje bloemenrand extra gemaakt.
Het onderste witte gedeelte heb ik gemaakt door nog een klein stukje van het doosje te tekenen en aan de bovenkant af te werken met een schulprandje.
Daarna heb ik 'm met een embossingfolder bewerkt voor een leuk effect. Ik heb het met allemaal stippeltjes gedaan maar het kan natuurlijk met iedere embossingfolder die jullie mooi vinden.


Ook de vlinders, gemaakt met een leuke mal van Mery's, zijn gesneden uit papier van hetzelfde papierblokje. Hiervoor heb ik twee kleuren papier gebruikt maar dat kan natuurlijk aangepast worden naar eigen smaak.
Ik heb ze, net als de bloemen, op iedere zijde geplakt.


Omdat het lastig is om het hele doosje in één keer mooi op de foto te krijgen heb ik nog een aparte foto van de bovenkant genomen
Het doosje zet je gemakkelijk in elkaar, er is 1 plakstrip die gelijmd moet worden waarna er aan de bovenkant een draadje door de gemaakte gaatjes (alles afgetekend met behulp van de mal) heen gedaan moet worden. Trek het draadje stevig aan en knoop het, als het goed zit vast voordat het groene kroontje er op gezet wordt.

Gebruikte materialen uit de webwinkel zijn:

 470.713.570 Dutch Doobadoo Card Art Strawberry set 6002/0245 Mery's Fantasy Butterflies vlinders los  1201/0088 Lin & Lene snijmal rand bloem 8 punt 68 - 3303 Pinkish red Color Core cardstock Bermuda Twine Spool Boy  PB7045 Pretty Papers bloc Fresh Flowers
Cuttlebug Embossing Folder - Swiss Dots


Gezellig dat jullie langs zijn geweest en tot de volgende keer.
Groetjes Henriëtte

2 opmerkingen:

  1. Wat een gave aarbei!!!
    wat een super leuke mal!!

    Lieve groet Giny

    BeantwoordenVerwijderen