maandag 22 september 2014

Merry Christmas

Zijn jullie ook al bezig met kerstkaarten maken?? Ik ben ook weer heerlijk bezig geweest. Het is ook niet zo moeilijk als je met allemaal prachtige mallen mag werken.


Deze kaart is gemaakt met een prachtige nieuwe mal van MarianneDesign. Met de grootste mal heb ik de basiskaart gemaakt door de mal een klein stukje over de vouwrand van een vierkante kaart te laten steken. Hierdoor wordt een klein stukje niet gesneden zodat de voor- en achterkant aan elkaar blijven zitten. Ik heb de basiskaart gemat door dezelfde mal op papier uit een papierblok van Noor!Design te leggen en langs de binnenrand af te tekenen met potlood. Als je dat dan uitknipt krijg je bovenstaand effect.
Op de basiskaart heb ik de prachtige iets kleinere snijmal gebruikt die ik, na het snijden en embossen, geïnkt heb met Distress Ink Walnut Stain met gebruik van een Blending Tool.


Ook deze prachtige ijskristal hoort bij de set van Marianne Design. Ik heb 'm 2x gesneden uit wit kaartkaarton en uit spiegelkarton waarbij ik het spiegelkarton iets verschoven achter de witte ijskristal heb geplakt. Als afwerking heb ik in het midden een zilverkleurige plakparel gezet.


Om de kaart nog iets meer kerstsfeer te geven heb ik een aantal plaksterren van MarianneDesign gebruikt.


MarianneDesign heeft ook een prachtig hert met hinde op de markt gebracht. Ik heb ze gestanst uit kraft en bewerkt met Walnut Stain.
Het gras is gemaakt met de grasmal van Noor!Design. Na het snijden heb ik het nog bewerkt met Gesso om een sneeuw-effect te krijgen.


Hier een close-up van de hindes met daaronder de tekst Merry Christmas die komt van de Merry Christmas sheet van Noor!Design.
Succes met het maken van kerstkaarten de komende tijd. Ik hoop dat ik jullie weer een beetje inspiratie heb gegeven.

Gebruikte materialen:

LR0327 Creatables snijmal Anja's Circle  CR1289 Craftables snijmal Tiny's Deer - rendieren  6002/0137 Snijmal Noor! Vintage Flourishes gras Color Core cardstock Gibraltar  6410/0118 Noor! Design clear stempels Happy Holidays IT563 - Knipvel Winter Wonderland 4 CA3112 Plaksteentjes Decoration Stars Winter  6011/0306 Joy! papierblok winter wishesDistress inkt kussen Walnut Stain Ink blending tool Zelfklevende parels Silver Kraft papier 15 x 30 cm. 

Klik op de plaatjes hierboven en je komt in de webwinkel op de juiste plek.
Wil je gewoon even rondkijken: www.kreatrends.nl.

Bedankt weer voor het langskomen en tot de volgende keer.
Groetjes Henriëtte

4 opmerkingen:

 1. Prachtige kaart en mooi zoals je zoveel stanzen hebt verwerkt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klasse, leuk met al die hertjes!!!
  Creatieve groetjes, Gaby

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige kaart is dit, geweldig zoals je dit weer gemaakt hebt, wat zijn die hertjes mooi!
  Liefs Hanny♥,
  http://tierelantijntjes.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wauw, wat een super leuke kaart.
  Wat een leuke mal die hertjes!!

  Groetjes Giny

  BeantwoordenVerwijderen