vrijdag 20 juni 2014

Très chic


Zoals je misschien inmiddels wel gemerkt hebt, gaan we bij Kreatrends voor een paar weken op de vintage toer en hierboven zie je mijn bijdrage. Hieronder laat ik de kaart in detail zien.


Ik ben begonnen met op witte cardstock het Big Roses mask van Dutch Doobadoo te leggen. Aan de zijkanten heb ik washi tape geplakt om het stencil zo min mogelijk te laten verschuiven bij het tamponeren met de distress inkt. Ik heb hiervoor de kleur Old Paper gebruikt. Nadat ik hiermee klaar was, heb ik de tape losgemaakt en het stencil van het papier gehaald.
Daarna heb ik een vel kraftpapier gepakt en dit dubbelgevouwen tot een vierkante kant.
Daarna gemat met een wit vierkant van cardstock en een iets kleiner vierkant van het hierboven gemaakte 'design' papier. Van deze papieren heb ik zowel de randjes gedistressed met Vintage Photo en met de papierdistresser. Daarna heb ik ze met de naaimachine op elkaar gestikt.


Dit is de rechter bovenhoek met de doily, hierbovenop een briefkaart van het Très Chic vel van Studio Light (ook deze eerst op bovenstaande 2 manieren gedistressed). Helemaal in het hoekje zie je een ornamentje van een nieuwe Marianne Design mal.


Dan naar linksboven. Twee uitgeknipte knoopjes van het Studio Light knipvel. Een houten klerenhanger, waar doorheen ik een stukje kant heb dubbelgevouwen. Ook alles weer wat bijgekleurd met Vintage Photo.


Linksonder een houten naaimachine, die ik wat gekleurd heb met Black Soot. Hier kun je ook het stiksel goed zien.


Rechtsonder tenslotte ook weer 2 knoopjes uit het knipvel geknipt en over elkaar heen geplakt. Hier kun je ook goed het hekje van Joy!crafts zien, wat ik eigenlijk als een soort kanten rand onder alles heb geplakt.


Hier nog een close-up van de bruidsjurk met kistje en ruiker, die ik in 3D opgeplakt heb. De 'spiegel' rand is een al wat oudere mal van Joy!crafts. Wat roosjes opgeplakt om in de rozenstijl te blijven en hieruit steken 2 pins, die je het beste kunt zien op de foto van de rechter bovenhoek of van het totaalplaatje.


Tenslotte de houten paspop. Ook deze wat gekleurd met Black Soot. Pareltjes erop als ketting en van een stukje breed lint een rokje eromheen geregen en daarna een wit lintje als strik om het af te maken.

Ik hoop dat je mijn vintage bijdrage kunt waarderen. Ik heb hem in ieder geval met plezier gemaakt.
Hieronder zie je de producten die ik gebruikt heb en die bij Kreatrends te koop zijn.
Als je op het plaatje klikt, kom je meteen bij het betreffende product in de webwinkel. Maar ik kan je aanraden om er gewoon eens rond te snuffelen, want Hennie heeft nog veel meer leuke spulletjes te koop.STAPSL1309 Knipvel Vintage Line specials  STAPSL1290 Knipvel Très Chic specials  Distress inkt kussen Black Soot  Distress inkt kussen Old Paper  Distress inkt kussen Vintage Photo  Ink blending tool  Kraft papier A4 - 100 grams
Paper roses - light pinkDecorative Stick Pins crystal 41096 Gehaakt kant off-white 30 mm 811500/0206 Houten ornament box mannequin6002/0372 Noor! snijmal hekje   LR0318 Creatables snijmallen Petra's Rectangle  470.715.023 Dutch Mask Art Big Roses A5 Zelfklevende parels Silver   6002/0258 Noor! D. Snij- en embossingmal ovaal (4)

Ik wens iedereen namens Hennie en het hele DT team een heel fijn weekend!

♥♥♥ Margreet


8 opmerkingen:

 1. Prachtig!!!
  Creatieve groetjes, Gaby

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauwww wat een gave vintagekaart en met allemaal super mooie materialen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige vintage kaart.

  Groetjes Hanny.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super gaaf gemaakt, wat een prachtige materialen heb je gebruikt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. nou chic is ie zeker met al die leuke details erop
  groetjes corry

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een super leuke kaart waarop veel te zien is...prachtig !!!

  BeantwoordenVerwijderen