Pagina's

vrijdag 2 mei 2014

Tutorial Kleurwaaier maken Distress Ink


Deze waaier met alle kleuren van de Distress Ink heb ik standaard altijd bij me als ik ergens aan de freubel ga en thuis hangt deze aan mijn tote, zodat ik hem altijd bij de hand heb en zo altijd kan kijken welke kleur Distress Ink het beste bij mijn papier past.



Ik ga jullie nu laten zien hoe ik deze gemaakt hebt en ik hoop dat jullie, als jullie ook zo’n kleurwaaier gaan maken er net zoveel plezier van zullen hebben als dat ik heb.

Eerst stans je een aantal rondjes uit, net zoveel als het aantal Distress Inkten die je hebt… Ik heb het gedaan op wat steviger papier, dan vouwen ze niet zo snel om en kreuken ze niet zo. Ik heb papier van 250 gr gebruikt, maar je moet natuurlijk kiezen wat jij prettig vindt om mee te werken.



Neem nu een kleur Distress Ink, pak een uitgestanst rondje en bewerk het rondje met een spons en de inkt. Ik heb de tool van Tim Holz gebruikt en met draaiende bewegingen het rondje ingekleurd, maar er zijn natuurlijk allerlei attributen waarmee je het rondje kan kleuren.



Als je het hele rondje gekleurd hebt ziet het er zo uit:



 Op de achterkant van het rondje schrijf je nog even de naam van de kleur inkt, daardoor weet je welke kleur je moet gebruiken.



Zo bewerk je alle rondjes met een verschillende kleur inkt en als de rondjes gedroogd zijn maak je er een gaatje in met bijvoorbeeld een perforator.



Daarna kun je de rondjes aan de ring hangen… ik heb het op volgorde gedaan zoals mijn Distress Ink staan opgeslagen, maar je moet natuurlijk de kleuren bij elkaar schikken zoals jij het het makkelijkst in het gebruik vindt.



Als je alle kleurtjes hebt verwerkt en aan de ring hebt gehangen, dan heb je een prachtige waaier die je veel plezier zal bezorgen bij het gebruik en het uitzoeken van kleuren bij je papier.



Heel veel plezier bij het maken….


Groeten Jolanda

8 opmerkingen:

  1. Helemaal leuk Jolanda en heel erg handig

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat handig is dit zeg, erg leuke tip. Voor mij (nog) niet van toepassing want ik heb "maar" 5 doosjes distressinkt haha.
    liefs Hanny♥
    http://tierelantijntjes.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  3. inderdaad, heb ook zo'n waaier (moet alleen nog de laatste 6 nieuwe kleurtjes toevoegen van al maaaaanden geleden....) maar het is inderdaad erg handig, daar ga je veel plezier aan beleven. heb ook zo'n waaier van mijn gekleurde inkten van Color Box en Stampin Up , heel erg handig !
    veel plezier ermee
    grtjs,martina
    x

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een super, denk dat je zo heel veel mensen op een idee hebt gebracht.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heb ze zelf als gekleurde vlinders op een geplastificeerd blad, maar volgens mij is dit zeker zo handig......dank voor je tip en duidelijke tutorial!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dit is een goed idee zeg!
    Ik heb een kleurenkaart met de distress inkten, maar dit werkt wel beter denk ik.
    Bedankt voor de tip.

    Groetjes Hetty

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een goed idee en inderdaad erg handig!!!!

    BeantwoordenVerwijderen