woensdag 7 mei 2014

Bon voyage


Deze keer heb ik een mannenkaart gemaakt en ik heb gebruik gemaakt van verschillende materialen en mallen.

Hier zie je wat voorbereidingen.
De Dutch Doobadoo mal is nagetekend op kraft en na het uitknippen heb ik de randen met Gesso bewerkt. De gears (tandwielen) mal heb ik 1x van kraft en 1x van designpapier gestanst en daarna iets verspringend op elkaar geplakt. Het grovere ribbelkarton heb ik helemaal met Gesso bewerkt en toen het droog was lichtgekleurd draad en bruin-wit baker's twine er omheen gewikkeld. Het fijnere ribbelkarton heb ik eerst met de hand gescheurd en daarna de randjes met Gesso bewerkt.


Hier zie je dat ik van het mooie dubbelzijdige designpapier van Studio Light beide kanten heb gebruikt met ook weer dezelfde Dutch Doobadoo mal. Na het uitknippen heb ik de randen bewerkt met Vintage Photo distress ink en daarna ben ik er met een papier distresser langs gegaan om een oud effect te krijgen. De Post Card met Eiffeltoren en het knipvel met de koffer zijn ook allebei van Studio Light.


Dit is de kaart rechtsonder. Het kompas heb ik met Vintage Photo distress ink gestempeld en daarna uitgeknipt en met foam verhoogd opgeplakt. Het is een stempel uit een clear stamp set van vorig jaar van Eline's Buitenhuis (Marianne Design).


Hier kun je de gears goed zien. Ik heb er ook nog een stukje jute tussen uit laten steken.

Dit is de kaart links onder. De schelpen zijn ook met Vintage Photo gestempeld en komen van dezelfde stempelset als het kompas.


Dan nog de linker bovenkant, alwaar je het Post Card plaatje goed kunt zien. Wat losse gears (van de grote mal losgeknipt) steken er tussen uit.


Tenslotte nog een foto zijwaarts genomen, zodat je goed kunt zien dat er nogal wat verhoogd is opgeplakt.

De foto's van de materialen die ik heb gebruikt, staan hieronder. Als je er op klikt, dan kom je direct bij het product in de webwinkel terecht.
Als je gewoon wilt rondneuzen in de webwinkel, klik dan HIER. Er zijn heel veel leuke dingen te vinden!


Distress inkt kussen Vintage Photo 470.713.107 Shape Art Label 1 6002/0288 Noor! Snijmal rand tandwielen SL146 Basispapier dubbelzijdig A4 Ribbelkarton A5 fijn Ribbelkarton A5 grof EC0144 - Clear stamp Eline's Beach House Twine Spool Black

Ik hoop jullie wat inspiratie voor een mannenkaart te hebben gegeven.3 opmerkingen:

 1. Prachtig wat heb je een leuke mannenkaart gemaakt...je hebt alles leuk verwerkt op je kaart, er is veel zien, dacht toch dat je echte schelpen had gebruikt. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een super mannen kaart!!
  Groetjes Ine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gaaf kaartje zeg! Je uitleg is super duidelijk en wat een leuke materialen allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen