vrijdag 11 oktober 2013

Rudolf het rendier


 Deze vrijdag mag ik weer een kaartje laten zien, dat ik voor Kreatrends heb gemaakt.
Ik heb een vierkante kaart van kraft als basis gebruikt. Hierop heb ik rood/kraft gestreept papier gemat. Daarbovenop weer beige gestreept papier geplakt. Daarna heb ik rood/kraft gestippeld papier uitgestanst met Craftable CR1240 en de beide delen diagonaal over elkaar opgeplakt. Hierbovenop Rudolf geplakt (Creatable LR0177). Als oog een goudbruin glittersteentje gebruikt. Als je heel erg goed kijkt, kun je zien dat ik het gewei wat aangezet heb met vintage photo.


Voor het labeltje heb ik eerst de Vintage Christmas stempel CS0878 gestempeld met Versamark. Daarna heb ik er embossing poeder overheen gestrooid en dit verhit met de heattool. Toen alles goed droog was heb ik er een labelvorm van geknipt en de randen bewerkt met vintage photo. Bovenin heb ik 2 gaatjes gemaakt met de Crop-a-dile en er een lintje door gestrikt. Ik vond het lint een beetje te wit en heb het daarom eerst behandeld met vintage photo distress inkt, zodat het 'harde' wit wat vervaagde. Dit lint kwam uit mijn voorraad, maar als je hier gaat kijken, kun je zien wat voor moois Kreatrends allemaal heeft!


Ik vond het kaartje toen nog een beetje kaal en heb daarom de hoeken gestempeld met dezelfde Vintage Christmas stempel als die ik voor de label heb gebruikt. 
Ik heb hiervoor steeds over het gedeelte wat ik niet nodig had een post-it briefje geplakt, de stempel beïnkt, dan het post-it briefje eraf gehaald en de stempel op het papier gezet. 
Dit moet je dus wel iedere keer herhalen. Want als je vergeet het post-it briefje waar de inkt op zit weg te halen, dan krijg je een afdrukje met daaronder ook de inktafdruk van de post-it.

Ik hoop dat ik het duidelijk beschreven heb, anders hoor ik het wel.
Op de vier hoeken heb ik nog wat dew drops geplakt.

Ik heb weer met plezier aan deze creatie gewerkt en ik hoop dat jullie hem ook leuk vinden!
Ik wens iedereen een heel fijn weekend!
xxx Margreet

8 opmerkingen:

 1. Mooie kaart weer, leuk ook hoe je de stempel tot een hoekstempel hebt gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ohhh wat gaaf weer je kaartje, wat heb je dit mooi gemaakt en prachtige stempel, helemaal Toppie!.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel erg mooi en ook duidelijk hoe je het met de hoekstempel gedaan hebt. Weer wat geleerd :)

  XX Ine

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het weer een erg leuk kaartje, en wat een idee met de stempel, dat was nog niet in met opgekomen, zo zie je maar, alweer wat geleerd vandaag. ;-)

  Groetjes Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heb je deze kaart mooi gemaakt.
  Super!

  Groetjes Hetty

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie kaart heb je gemaakt Margreet, leuk idee om de hoekjes zo te stempelen, groetjes van Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 7. lovely Christmas card. thanks for stopping by my blog.

  BeantwoordenVerwijderen