vrijdag 25 oktober 2013

Good old times....


Vandaag mag ik weer een DT kaartje laten zien met veel materialen van Kreatrends.
Ja, de goede oude tijd herleeft op dit kaartje en voornamelijk door de afbeelding.
Als basiskaart heb ik Kraft papier gebruikt. Hierop een vel van het winter paper bloc van Joy!crafts. Ik heb dit eerst bewerkt met vintage photo distress inkt en daarna met de papierdistresser van Tim Holtz 'oud' gemaakt.
Daarna een mal van Lea'bilities van dun kraft papier gestanst. De losse buitenrand in de stans laten zitten, geëmbost en daarna met een distress marker wit gemaakt.


Kijk die arme man eens lopen naast de slee vol met kerstbomen. Nu hoeft hij er alleen maar naast te lopen, maar straks moet hij ze er allemaal nog afhalen en verkopen! Dit mooie plaatje zit op een vel, vol met dit soort afbeeldingen. Het is heel dun materiaal en geschikt voor decoupage
Sommigen zullen vragen: hoe doe je dit? Haha, ik wist dit ook niet, maar met hulp van mijn DT maatjes ben ik aan de slag gegaan.
Wel, je neemt een stuk (niet te dik) wit papier dat iets groter is dan de uitgeknipte afbeelding en dat besmeer je met gesso. Daarna leg je meteen het plaatje erop en werk de randen af met nog wat gesso. Terwijl het nog 'nat' is, heb ik er flink wat Eiskristall op gestrooid, wat een leuk glimmend effect geeft (helaas niet goed op de foto te zien). (je kunt hiervoor misschien ook sneeuw gebruiken, alleen gaat het dan niet zo glinsteren). Als alles goed gedroogd is, kun je de randen bijknippen.

 

Voor de zijkanten heb ik een mal van Noor! gebruikt (6002/0256). Gestanst uit kraft en ook weer geëmbost en wit gemaakt.


Het labeltje hoort bij de Lea'bilities (er zitten 3 maten in, waarvan dit de grootste is). Ook weer uit kraftpapier gestanst, geëmbost en wit gemaakt. De stempel is van de Vintage Christmas serie van Marianne Design. Ik heb hem er schuin opgezet, omdat hij anders niet paste. Bovenin een gaatje geponst en er een stukje HempCord ingestrikt.


In 2 hoeken metalen hoekjes geplakt.


In de laatste vrije hoek wat bloemetjes geplakt van Nature Look. Er zitten 3 verschillende soorten in deze leuke verpakking. De groene ijzerdraadjes om de achterkant van een verfkwastje gerold.

Ik heb met plezier aan deze creatie gewerkt en ik hoop dat jullie er met plezier naar gekeken hebben.
Dit weekend staat Hennie van Kreatrends op de beurs in Gorinchem. Dus als je er naar toe gaat, ga dan beslist eens bij haar kraam kijken!

Wij vinden het leuk dat je hier bent wezen kijken en zouden het nog leuker vinden als je een reactie achterlaat!
Iedereen een heel gezellig weekend gewenst.

xxx Margreet

7 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige kerstkaart heb je gemaakt met die mallen. Leuk dat het gelukt is met het decoupage papier.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauww wat een prachtige bijzondere kaart heb je er van gemaakt !

  Gr Antoinette

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige kaart weer., mooi gedaan met het decoupage papier en de gesso!!!!
  Mooie details ook allemaal.super!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt weer een leuke kaart gemaakt Margreet, leuke mallen heb je gebruikt...en dat plaatje echt super !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige kaart heb je gemaakt, leuk de tekst en uitleg, groetjes van Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtig kaartje heb je gemaakt margreet
  Groetjes marcella

  BeantwoordenVerwijderen