vrijdag 7 juni 2013Vandaag mag ik weer wat moois van Kreatrends laten zien.
 Deze mooie rozet is gemaakt met de Folding Dies Ball mal van Nellie Snellen (NFD002). 

Ik heb hem 2x uitgestanst, de uiteinden over elkaar heen gelegd en goed vastgeplakt. Daarna door de kleinste gaatjes een draad geregen en de uiteinden goed strak samengetrokken. Knoopje erin en klaar is de rozet. Je kunt hem ook nog van te voren beïnkten. Als afwerking heb ik er een roosje opgedaan. Maar hiervoor kun je ook gewoon een cirkel van papier, een knoop o.i.d. gebruiken.
De doorsnee van deze rozet is ruim 7 cm! 

Je kunt hem natuurlijk ook 1x stansen, uiteinden op elkaar plakken en rondvouwen. De plooitjes komen dan wat verder uit elkaar te liggen, wat een leuk effect geeft als je er designpapier voor gebruikt. De doorsnee is dan 6 cm.


Ik vond het wel leuk om de rozet voor een (wit) Kerstkaartje te gebruiken. Hiervoor heb ik eerst wit cardstock door een Cuttlebug embossingfolder met sneeuwsterren gedaan (ik zag hem niet in de webwinkel van Kreatrends, maar wel een vergelijkbare van Craft Too). Daarna heb ik ander wit cardstock door een andere embossingfolder gedaan en opgeplakt. Daarbovenop heb ik de rozet geplakt. 
Op de hoeken heb ik sneeuwsterren geplakt die gemaakt zijn met een Craftable van Marianne Design (CR1226). Ik heb ze op foam gezet, zodat ze wat meer diepte hebben.
Bovenaan heb ik een wit lint geplakt, er een strik in gemaakt en er een vilten ster bovenop gedaan met in het midden een strasssteentje. Ook op het lint heb ik randjes strasssteentjes geplakt.


Als de winnaar van de pareltjeswedstrijd zich morgen nog niet heeft gemeld, ga ik het prijsje opnieuw verloten!

Ik hoop jullie wat inspiratie te hebben gegeven met mijn rozet en misschien ga je hem (of een van de andere 4 nieuwe Nellie Snellen folding dies) zelf wel aanschaffen. Als je een link van je creatie hier of op mijn blog achterlaat, kan ik hem komen bewonderen!

Ik wens jullie een gezellig en zonnig weekend!
xxx Margreet

7 opmerkingen:

 1. Schitterende kaart heb je gemaakt, ik vind hem
  echt helemaal super met die mooie rozet ☼

  Alvast een gezellig (knutsel)weekend ☺
  Lieve grtjsss Erica xox
  heidebloempjuh.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er heel mooi uit.
  Liefs, Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie kaart en ook leuk dat je laat zien dat je de rozet om twee manieren kan maken. Prachtige mal!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw wat is die super geworden, ik vind hem helemaal geweldig en zo een gave uitwerking !!

  Gr Antoinette
  http://antoinettecreacards.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen