donderdag 22 september 2016

Heerlijk dromen !!

Hoi Allemaal.Voor mijn DT bijdrage van deze keer heb ik  de dreamcatcher van Marianne Design gebruikt.Een onwijs gave mal.
Ik heb 2 kleuren gebruikt voor de veertjes, maar je kunt er natuurlijk
 veel meer kleuren voor gebruiken.
Dit keer heb ik het op een krafttasje gemaakt.
Zodat je er ook nog wat in kunt doen.
En bij heerlijk dromen mag lavendel niet ontbreken.
Dus ik ga het tasje vullen met heerlijke lavendel spulletjes.
Zo heb je een heerlijk en leuk cadeautje om  te geven.
Je kunt er natuurlijk iedere tekst opzetten, ik heb gekozen voor Zomaar.
Als strikje heb ik twine gebruikt maar je kunt ook , 
zoals hieronder afgebeeld bij de producten,
scrappers floss gebruiken.


De dreamcatcher en de veertjes nog even van dichterbij.
Hier en daar een strasspareltje.
En van die leuke metaalachtige hoekjes.
Zo makkelijk om te verwerken.
De randen van het cardstock heb ik nog bewerkt met distress inkt.Hieronder alles nog even op een rijtje wat ik heb gebruikt,
 en natuurlijk weer direct doorgelinkt naar de webwinkel.

Leuk dat je bent langs geweest.


CR1373 Craftables snijmallen Dreamcatcher Marianne Design   PK9135 Pretty Papers bloc fleurique Marianne Design  23371 Papieren kraft tasje 17 cm 11810-2008 Scrapbook basics hoekjes  Stazon stempelinktkussen stone greyDistressinkt Vintage Photo  TH Ink Blending Tool  6410-0410 Clear stempels Banner teksten

JU0846 Vintage pompom trim - lint  PI2071 Pickup Basic Paper Fuchsia.jpg  PI2080 Basic Paper violet  Scrapper's spools Karen Foster - carnation

De betekenis van een dreamcatcher.
Leuk om te weten.


Een bijzonder symbool is de dreamcatcher ook wel dromenvanger genoemd. Het is een symbool dat door de Indianen gebruikt werd en het bestaat uit een cirkel met daarbinnen het web van een spin. De ring is versierd met leer, veren en koorden. Het is de bedoeling de dreamcatcher boven het bed te hangen om het goede uit de dromen op te vangen en te bewaren voor de rest van het leven.
Elke boze droom zal door het gat in het midden verdwijnen en de eigenaar zal er verder geen last meer van hebben.
Als het boven het bed van een baby hangt zal het alle kwade zaken (ziekte, enge dromen en boze geesten) opvangen in het web zodat het kind er geen last van heeft. Als uw kind slaapproblemen heeft of last van nachtmerries kunt u een dreamcatcher ophangen en het kind het verhaal vertellen om het wat rust te geven.
Het Indiaanse verhaal:
Lang geleden toen de wereld nog jong was had een oude Lakota spirituele leider een visoen op een bergtop. In dit visioen verscheen Iktomi de geest van de wijsheid in de gedaante van een spin. Iktomi sprak met hem in een geheime taal die alleen de spirituele leiders konden begrijpen. Tijdens dit gesprek begon de spin een web te spinnen in een hoepel versierd met veren.
Hij vertelde het verhaal over de cirkel van het leven, hoe we beginnen als kinderen en hoe we opgroeien tot volwassenen. Uiteindelijk worden we oud waarna we weer als kinderen verzorgd moeten worden zodat de cirkel weer rond is. Maar zei Iktomi in iedere leven cirkel spelen er veel krachten, sommige zijn goed en sommige zijn slecht. Als je naar de goede krachten luisterd, zullen ze je in de goede richting sturen, maar de slechte krachten zullen je beschadigen en in de verkeerde richting sturen.
Toen de spin uitgesproken was gaf hij Lakota het web en zei: zie het web is een perfecte cirkel maar er zit een gaatje binnenin de cirkel. Gebruik het web om jezelf en je volk te helpen om goed gebruik te maken van de goede ideeën en dromen. De dreamcatcher zal de goede ideeën en dromen vangen en vasthouden, en de slechte door het gat laten ontsnappen.
Lakota ging terug naar zijn mensen en vanaf die tijd gebruiken ze de dreamcatcher als een vast onderdeel van hun leven. Het hangt boven hun bed en in hun huizen om hun dromen te vangen en vast te houden en hun kinderen te beschermen tegen boze dromen.


5 opmerkingen:

 1. Je creatie is prachtig en mooie kleuren. Super tof gedaan.

  Grtjs
  Claudia
  http://creativesketchygirls.blogspot.be/
  http://knutselmeisjes.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gaaf gemaakt, Giny....en wat leuk dat je er uitleg bij gegeven hebt!
  xxx Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind hem prachtig. En wat leuk die uitleg over de dromenvanger.
  Xx Ine

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind hem prachtig. En wat leuk die uitleg over de dromenvanger.
  Xx Ine

  BeantwoordenVerwijderen